Search Results:
(463)
Order by:
                    

Show:
      

Query:
Nooit eerder zagen we in Nederland nieuwe verkiezingen of een echte minderheidsregering als uitkomst van een kabinetsformatie, maar de komende maanden (of weken) zou die werkelijkheid wel eens anders kunnen worden.
15 juni 2017 | Nieuws
Afgelopen voorjaar stelde minister Dijsselbloem (PvdA) tijdens de verkiezingscampagne dat Nederlandse bedrijven onvoldoende beschermd zijn tegen buitenlandse overnames. Op dat moment stonden 11 van de 25 grote Nederlandse beursgenoteerde bedrijven ‘in de uitverkoop’. Onder die bedrijven ook oer-Hollandse concerns als Unilever, PostNL en AkzoNobel. In Dijsselbloems optiek moeten bedrijven zich kunnen beschermen tegen ‘aasgieren en hyena's die klaarstaan je bedrijf kapot te maken'. Ook minister Henk Kamp (VVD) toonde zich vatbaar voor deze argumenten, en diende een voorstel in om bedrijven een jaar bedenktijd te geven gedurende een buitenlandse overname. Al snel volgde bijval van oud-CEO’s Jan Hommen (ING), Jeroen van der Veer (Shell) en Commissaris Peter Wakkie (Ahold, ABN-AMRO). Ook Hans Wijers (vm. CEO AkzoNobel), Peter Wennink (ASML), Sjoerd Vollebregt (vm. CEO Stork) en Hans de Boer (VNO-NCW) toonden zich voorstander.
15 juni 2017 | Nieuws
De Tweede Kamerverkiezingen zijn alweer meer dan 90 dagen geleden en steeds vaker wordt er in de media gesproken over een trage, stugge of stroperige formatie. GroenLinks heeft voor de tweede keer de stekker getrokken uit de onderhandelingen en een van de weinige dingen die Rutte loslaat over de formatie is dat hij vindt dat het maar wat lang duurt. Daarop dringt de vraag zich aan of dat wel echt zo is. Om de huidige formatie meer in perspectief te kunnen plaatsen is het daarom interessant om eens te vergelijken met andere Nederlandse formaties uit de parlementaire geschiedenis.
15 juni 2017 | Nieuws
Initial Public Offering on Euronext Amsterdam at € 23 per share, corresponding market cap c. €1,8 billion and total offering of €575 million. May 2017
31 mei 2017 | Transacties
Ben jij op zoek naar een leerzame en boeiende communicatiestage bij een wereldwijd communicatieadviesbureau? Of wil je onze Public Affairs adviseurs ondersteunen en zo een inkijkje krijgen in de wisselwerking tussen het bedrijfsleven en politiek Den Haag? Bekijk dan snel onderstaande stagemogelijkheden.
24 mei 2017 | Over ons
Vorige week werden in Den Haag de onderhandelingen voor het nieuwe kabinet weer hervat.
Met verbazing zit ik naar het tempo te kijken. Meivakantie? Ik herinner me nog dat ik zowel in 2002 als 2003 mijn zomervakantie mocht opofferen voor de kabinetsformatie. Hoezo, uitrusten na de campagne? Doorpakken! Nu was de noodzaak van snelheid toen ook wel iets groter na de moord op Fortuyn en een jaar later na het imploderen van zijn partij, maar toch… De tijd verstrijkt wel.
De wens zal toch zijn om een eigen begroting te kunnen opstellen en gebruik te kunnen maken van die extra miljarden? Dan heb je op zijn hoogst nog 3 maanden om alles af te ronden, inclusief de formatie zelf.
Of neemt men alle tijd omdat er geïnvesteerd wordt in vertrouwen en men zichzelf de opdracht heeft gegeven om er echt samen uit te komen? Krijgen de achterbannen rustig de tijd om aan het idee te wennen? Maar is er zo nog ruimte voor een breuk in de formatie of het aftasten van een andere optie?
12 mei 2017 | Nieuws
Na de Brexit en de verkiezing van Donald Trump heerste onder de internationaal georiënteerde, relatief welvarende, hoogopgeleide bevolking even de angst dat de wereld getroffen zou worden door een ongekende golf van populisme en nationalisme. Maar nu de Nederlandse verkiezingen voorbij zijn en er gekoerst wordt op en keurig middenkabinet, en nu de gematigde Emmanuel Macron de Franse verkiezingen heeft gewonnen, is deze angst al weer op de achtergrond geraakt.
De vraag is alleen: komt dat doordat het populisme is verslagen, of doordat een deel van de opvattingen van populistische leiders langzaam maar zeker salonfähig zijn geworden?
 
12 mei 2017 | Nieuws
4 mei 2017 | Medewerkers
4 mei 2017 | Medewerkers
Met haar brede financiële en corporate communicatieachtergrond adviseert Véronique Schyns bestuurders en bedrijven over uiteenlopende complexe financiële communicatievraagstukken in het algemeen ...
4 mei 2017 | Experts