Ontmoet onze senior adviseurs
Persberichten en andere nieuwsuitingen van Hill+Knowlton Strategies 2012-2015

Stages

Stage in Amsterdam

Een stage bij Hill+Knowlton Strategies in Amsterdam betreft een meewerk- of afstudeerstage met een minimale periode van 5 maanden. De stagiair verricht uiteenlopende taken ter ondersteuning van de adviseurs. Op deze manier maakt de stagiair kennis met veel aspecten van het werk binnen een communicatieadviesbureau en krijgt een goed inzicht in het werk van een communicatieadviseur. 
Klik hier voor meer informatie over de stage.


Wil je solliciteren, stuur dan je motivatie en cv per e-mail naar Jos Leensen


Stage Public Affairs  
(standplaats Den Haag, aanvang 13 maart 2017)
Hill+Knowlton Strategies Nederland is met kantoren in Amsterdam en Den Haag een sterke lokale speler in een uitgebreid internationaal netwerk (88 kantoren wereldwijd, hoofdkantoor in de VS). Hill+Knowlton Strategies wordt ingeschakeld "als het er écht om gaat". Wij zijn een bureau dat op hoog strategisch niveau opereert en bedrijven en organisaties helpt in de meest lastige omstandigheden. Of dat nu gaat om versteviging of bescherming van de bedrijfsreputatie, veranderende wetgeving, fusies en overnames, productintroducties of crises.
Hill+Knowlton Strategies Nederland heeft in Den Haag een Public Affairs kantoor waar verschillende adviseurs hun expertise inzetten bij politieke monitoring en research, contacten met overheidsorganisaties, multimediale bewustwordingscampagnes en issue- en crisismanagement. Zij zijn ervaren in het in kaart brengen van de politieke stakeholders en weten de weg in de politieke arena, de media, en in het opzetten en uitvoeren van strategieën voor communicatie via digitale en sociale media.


De stage bij Hill+Knowlton Strategies betreft een meewerk- of afstudeerstage met een minimale periode van 5 maanden. De stagiair(e) verricht uiteenlopende taken ter ondersteuning van de adviseurs. Op deze manier maakt de stagiair(e) kennis met veel aspecten van het werk binnen een public affairs kantoor en krijgt hij of zij een goed inzicht in het werk van een communicatie- en public affairs adviseur. Extra bijzonder is dat deze stage plaatsvindt in een dynamische periode van verkiezingen en coalitieonderhandelingen!


WERKZAAMHEDEN VAN DE STAGIAIR
Deze bestaan uit vaste dagelijkse werkzaamheden en activiteiten voor klanten. Dagelijks / wekelijks terugkerende werkzaamheden:
 • Monitoren van landelijke dagbladen, opiniemagazines en vakbladen: dagelijks zo'n 6 à 8 kranten en een aantal vakbladen en opiniebladen scannen op politiek nieuws, informatie die belangrijk is voor onze klanten, prospects en de markt waarin onze klanten opereren.
 • Monitoren van agenda Tweede en Eerste Kamer en monitoren/identificeren van voor klanten relevante Kamerstukken
 • Volgen van debatten in de Tweede Kamer en hier verslag van doen (real-time en verslag achteraf), griffieverslagen van debatten verzamelenDiverse opdrachten ter ondersteuning van de adviseurs, bijvoorbeeld:
 • Research doen via verschillende databanken, internet en hierover verslag uitbrengen naar adviseurs
 • In kaart brengen van relevante politieke en ambtelijke stakeholders en gegevens hiervan bijhouden
 • Het bijdragen aan presentaties voor klanten en prospects
Er is ook ruimte voor een individuele opdracht / onderzoek in het kader van de studie. 


VAN EEN STAGIAIR(E) VERWACHTEN WIJ:
 • bezig met HBO- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de richting van politiek, bestuurskunde geschiedenis, Europese studies, internationale betrekkingen
 • Buitengewone interesse in (Nederlandse) politiek bij voorkeur ook relevante ervaring daarin
 • Enthousiasme en initiatief
 • Een vlotte pen en een kritische blik
 • Flinke dosis nieuwsgierigheid
 • Grote interesse in en kennis van actuele politieke en maatschappelijke discussies
 • Daadkrachtig optreden en stressbestendigheid
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk 
STAGEVERGOEDING
De stagiair ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 325,-, gebaseerd op een volledige werkweek.


Voor het solliciteren op de stageplaats stuur je jouw cv met een brief met motivatie uiterlijk 27 november via e-mail naar Rolf Harbers. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 5 december.
Rolf Harbers, Consultant            
Hill+Knowlton Strategies Nederland      
T: 020 4044707  E:  rolf.harbers@hkstrategies.com