Nieuws

5 december 2016
Hill+Knowlton Strategies Nederland stelt Machteld Merens (41) aan als Director Corporate Communications. In die hoedanigheid zal Machteld per 1 februari 2017 het team van experts op het gebied van corporate communicatie van het adviesbureau versterken, waarmee de marktpositie van Hill+Knowlton Strategies in Nederland binnen het corporate communicatie domein verder uitgebreid kan worden.
 
22 november 2016
Maarten Meijs (36) van Talpa Global is de winnaar van de Young Captain Award 2016. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Hill+Knowlton Strategies is partner van de Young Captain Award en feliciteert Maarten met deze prijs.
21 november 2016
Op 15 december 2016 worden in de Beurs van Berlage de M&A awards uitgereikt tijdens het M&A gala dat jaarlijks wordt georganiseerd door de M&A community. Voor de categorie Best PR Advisor zijn -naast drie anderen- drie topadviseurs van Hill+Knowlton Strategies genomineerd. 
8 november 2016
In aanloop naar de M&A Awards 2016 op 15 december schotelt MenA.nl vijf winnaars van vorig jaar vijf vragen voor. Onlangs ook Frans van der Grint, Financial+M&A Practice Director Europe van Hill+Knowlton Strategies en viervoudig Best PR Advisor winnaar. Klik hier voor het volledige verhaal: 
http://mena.nl/artikel/best-pr-advisor-frans-van-der-grint-stork-heeft-een-speciale-plek-in-mijn-oeuvre
2 november 2016
In de afgelopen weken hebben de belangrijkste politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s gepresenteerd. Hoewel dit vaak nog voorlopige programma’s zijn, geven ze op een aantal dossiers duidelijk richting. De programma’s bieden niet alleen zicht op de koers die de individuele partijen voor ogen hebben, maar ook op de kansen dat bepaalde maatregelen straks op draagvlak in een coalitie kunnen rekenen. Hieronder een analyse op vier onderwerpen: defensie, duurzaamheid, voedselbeleid en de zorg. 
2 november 2016
Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de VS ontwikkelt zich in Nederland een geheel eigen tweestrijd. 
13 oktober 2016
Hill+Knowlton Strategies rolt wereldwijd gefaseerd een nieuwe huisstijl uit. Deze wordt ook in Nederland in de komende periode zichtbaar, onder meer op een nieuwe website.
20 september 2016
Prinsjesdag 2016. Het kabinet laat geweldig cijfers zien. De werkloosheid daalt, het begrotingstekort daalt en belangrijke hervormingen zijn succesvol afgerond. Bovendien is er eindelijk weer een kabinet dat de rit gaat uitzitten. Terechte complimenten voor Rutte II in de kranten. Maar de werkelijkheid van de peilingen is een andere. Rutte III in deze samenstelling gaat er niet komen.

 
20 september 2016
 Op Prinsjesdag bekeken wij een aantal dossiers met bijzondere aandacht, op basis van onze expertise en klantenportefeuille. In het bijzonder uitgelicht: de topinkomens, het voedselbeleid en de positie van het bedrijfsleven op het gebied van veiligheid. 
 
1 september 2016
Jan Maarten Slagter werkt sinds 1 september 2016 als Associate Director voor Hill + Knowlton Strategies. Hij concentreert zich op financiële communicatie rondom "corporate events" als IPO's, emissies en overnames, op corporate governance-gerelateerde kwesties en op communicatie rondom (collectieve) juridische procedures. 
20 juli 2016
Op 5 augustus beginnen in Rio de Janeiro de 31e Olympische Spelen, het allergrootste internationale platform in de wereld. 28 takken van sport, enkele duizenden sporters uit 206 landen, honderdduizenden toeschouwers, honderden miljoenen zo niet ruim een miljard kijkers en volgers. Uit Nederland doen 241 sporters mee in 22 sporten. De paralympische ploeg telt dit jaar nog eens 114 topsporters. De hoge spelen van de sport, de topsport. Voor topsporters is dit het absolute summum. Ze willen er allemaal bij zijn. De maximale inzet voor de medailles zal het spel in de sport weer goed naar boven halen. Minder calculeren in saaie sport waaruit de spelfactor verdwijnt zoals tijdens het EK voetbal. Nee, volle bak voor het hoogste resultaat. Mooie sport.
5 juli 2016
Klokkenluiderswet noopt tot specifieke communicatie-aanpak. 
De nieuwe wet ‘Huis voor klokkenluiders’ biedt bescherming aan medewerkers na bekendmaking van misstanden binnen eigen organisaties. Het Huis voor Klokkenluiders zorgt er echter ook voor dat klokkenluiders-zaken buiten het bedrijf terecht komen, wat vraagt om een specifieke communicatie-aanpak.
27 juni 2016

Amsterdam, 27 juni 2016 – Frédérique Demenint-van der Ven (44), directielid bij Hill+Knowlton Strategies Nederland B.V., wordt per 1 juli van dit jaar benoemd tot CEO van het communicatieadviesbureau. Zij volgt Ingo Heijnen (45) op, die na vijf jaar opschuift naar de functie van Chairman van de onderneming.

Demenint is al dertien jaar verbonden aan Hill+Knowlton Strategies, waarvan de laatste twee jaar als directielid. Zij gaf de afgelopen jaren leiding aan de Corporate Communication practice, het grootste onderdeel van Hill+Knowlton Strategies in Nederland. Als CEO van Hill+Knowlton Strategies BV zal zij de eindverantwoordelijkheid hebben voor alle operationele activiteiten van het bureau. Zij rapporteert daarbij aan Ingo Heijnen, die als Senior Vice President Operations een portfolio van zeven landenorganisaties van Hill+Knowlton Strategies in Europa aanstuurt, waaronder Nederland. Vanaf 1 juli bestaat de directie van Hill+Knowlton Strategies in Nederland uit Frédérique Demenint-van der Ven (CEO), Jack de Vries (directielid) en Jenny Grevenstuk (financieel directeur).
14 juni 2016
Terwijl de maatschappij in toenemende mate kijkt naar de accountants voor het signaleren en vooral rapporteren over risico's bij (beursgenoteerde) bedrijven, lijkt de vraag gerechtvaardigd in hoeverre die maatschappelijke verwachting afdrijft van daar waar de verantwoordelijkheid echt ligt: bij het bestuur van de onderneming. 
10 juni 2016
Gedragswetenschappen winnen rap aan invloed en kunnen het verschil maken, óók in de wereld van M&A.