Nieuws

26 maart 2017
Hill+Knowlton Strategies organiseert jaarlijks de Young Professionals selectiedagen. Dit jaar op 10 en 11 mei.
Het Young Professional programma bij Hill+Knowlton Strategies is in de eerste plaats 'training on the job'. Als young professional word je aan een aantal teams toegevoegd binnen verschillende practices, werk je met verschillende adviseurs, voor diverse klanten en voer je de meest uiteenlopende opdrachten uit. Vanaf het begin krijg je al veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je leert plannen maken in teamverband en projecten efficiënt en doelgericht uit te voeren, journalisten benaderen, persconferenties organiseren en effectief schrijven. Binnen het programma doorloop je verschillende functieniveaus. Je doet veel praktijkervaring op en leert zo de kneepjes van het communicatievak. Je krijgt uiteindelijk steeds meer verantwoordelijkheid binnen en voor accounts. Zo word je klaargestoomd voor een consultantpositie bij Hill+Knowlton Strategies.


 
16 maart 2017
16 maart 2017. Nederland is wakker geworden in een nieuw politiek landschap. De nieuwe Tweede Kamer zal uit 13 verschillende partijen bestaan. En meer dan 50% van de leden zal nieuw zijn. Wat eens de grote volkspartijen waren: CDA, PvdA en VVD, ontdekken allemaal op hun beurt dat de tijd van vaste achterbannen voorbij is. De PvdA maakt nu het grootste verlies uit haar historie mee en duikelt van 38 naar 9 zetels. Het CDA krabbelt weer uit haar historische dieptepunt van 13 zetels en groeit naar 19. De VVD weet zich weliswaar te handhaven als grootste partij, maar moet van haar 41 zetels er acht inleveren. Het vormen van een coalitie gaat een enorme opgave worden. Niemand twijfelt er aan dat de kern zal worden gevormd door VVD, CDA en D66 – samen goed voor 71 zetels – maar de grote vraag is welke partij deze coalitie het beste aan de meerderheid kan helpen.
14 maart 2017
Terwijl de verkiezingscampagnes in volle gang zijn, wordt er door topambtenaren op de ministeries al maanden nagedacht over de beleidskeuzes van het nieuwe kabinet. Wat leveren nieuwe beleidsplannen op, wat kosten ze, wat is het maatschappelijk rendement? Daarnaast beraden de huidige bewindslieden die door willen, maar ook hooggeplaatste kandidaten op de verkiezingslijsten en van buiten, zich op hun toekomst: zou ik straks kans maken op een post in het kabinet? Wat zou ik dan willen? Of liever een mooie portefeuille in de fractie? Juist omdat er nog veel open ligt, is dit dé tijd om te werken aan contacten en om ideeën over het voetlicht te brengen. Hill+Knowlton Strategies kan daar uitstekend bij helpen. 
14 maart 2017
Vorige week vond de ontbijtbijeenkomst 'Impact in Verkiezingstijd' plaats, georganiseerd door de Public Affairs practice voor onze relaties. Tijdens deze sessie keken we vooruit naar de verkiezingen én de periode die daarop volgt. 
14 maart 2017
14 maart, de laatste dag voor de verkiezingen. Vanavond nog het slotdebat en dan kunnen we naar de stembus. In de media vanochtend het bericht dat vier partijen nog de grootste kunnen worden. Op het debat bij 1Vandaag na is de tweestrijd VVD-PVV niet van de grond gekomen. Sterker nog, door het ontbreken van deze twee bij de eerste debatten hebben GroenLinks, D66 en CDA het toneel kunnen pakken en zijn aan een gestage opmars in de peilingen begonnen. Het speelveld ligt volledig open. Met alle zwevende kiezers kan het nog alle kanten op.
16 januari 2017
Jeroen van Seeters, Strategy director Europe bij Hill+knowlton Strategies, is toegetreden tot het bestuur van de Johan Cruyff Foundation. 
22 december 2016
20 december 2016. Op Twitter is een nieuwe hashtag gelanceerd: #dingendiewelleukwarenin2016. Het lezen van de reacties zorgt voor een glimlach. Het bevestigt het beeld van ‘met mij gaat het goed, maar met ons gaat het slecht’, zoals het vaak uit onderzoeken naar voren komt. We zijn het gelukkigste land, maar zijn somber over de toekomst van onze samenleving.
 
22 december 2016
Vandaag begint het kerstreces voor de Tweede Kamer. Een dag waarop traditioneel vaak tot diep in de nacht wordt vergaderd over lopende wetgevingstrajecten en waarop het uiterste wordt gevraagd van het uithoudingsvermogen van bewindslieden en Kamerleden.
Het reces duurt tot 16 januari 2017. Op 24 februari begint het verkiezingsreces alweer. Dat duurt tot 20 maart 2017. En op 23 maart wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd.
 
22 december 2016
De door Hill+Knowlton Strategies begeleide beursgang van Takeaway.com werd tijdens het M&A gala 2016 op 15 december 2016 in de Beurs van Berlage bekroond en uitgeroepen tot beste Equity Capital Markets deal van 2016.

 
16 december 2016
Frans van der Grint, Financial+M&A Practice Director Europe bij Hill+Knowlton Strategies, is voor het vijfde opeenvolgende jaar verkozen tot ‘Best PR Consultant in M&A’ tijdens de jaarlijkse M&A Awards 2016 uitreiking op 15 december in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
 
 
14 december 2016
Sabine Post-De Jong (41) treedt met ingang van 1 januari 2017 toe tot de directie van communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies. Sabine is sinds 2011 werkzaam bij het bureau, waar zij leiding geeft aan de adviesactiviteiten op het gebied van M&A en Financiële communicatie. In haar nieuwe functie zal zij tevens verantwoordelijk worden voor Business Development van Hill+Knowlton in Nederland.
14 december 2016
Krijgen aandeelhouders straks in heel Europa meer te zeggen over de beloningen van bestuurders? Frankrijk en Groot-Brittannië maken plannen om aandeelhouders meer invloed te geven om topsalarissen te beperken. Nu ligt er ook in Brussel een plan klaar dat dit mogelijk moet maken.
In deze bijdrage op CFO.nl geven enkele experts hun visie, waaronder Frans van der Grint van Hill+Knowlton Strategies.
 
14 december 2016
In de laatste editie van de nieuwsbrief van General Counsel Nederland, e-nieuws voor de eindverantwoordelijke bedrijfsjurist, gaat Anthony Hellegers van Hill+Knowlton Stratgies in dit artikel in op de consequenties van het vertrek van de VK uit de Europese Unie voor de General Counsel.
5 december 2016
Hill+Knowlton Strategies Nederland stelt Machteld Merens (41) aan als Director Corporate Communications. In die hoedanigheid zal Machteld per 1 februari 2017 het team van experts op het gebied van corporate communicatie van het adviesbureau versterken, waarmee de marktpositie van Hill+Knowlton Strategies in Nederland binnen het corporate communicatie domein verder uitgebreid kan worden.
 
22 november 2016
Maarten Meijs (36) van Talpa Global is de winnaar van de Young Captain Award 2016. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Hill+Knowlton Strategies is partner van de Young Captain Award en feliciteert Maarten met deze prijs.
21 november 2016
Op 15 december 2016 worden in de Beurs van Berlage de M&A awards uitgereikt tijdens het M&A gala dat jaarlijks wordt georganiseerd door de M&A community. Voor de categorie Best PR Advisor zijn -naast drie anderen- drie topadviseurs van Hill+Knowlton Strategies genomineerd. 
8 november 2016
In aanloop naar de M&A Awards 2016 op 15 december schotelt MenA.nl vijf winnaars van vorig jaar vijf vragen voor. Onlangs ook Frans van der Grint, Financial+M&A Practice Director Europe van Hill+Knowlton Strategies en viervoudig Best PR Advisor winnaar. Klik hier voor het volledige verhaal: 
http://mena.nl/artikel/best-pr-advisor-frans-van-der-grint-stork-heeft-een-speciale-plek-in-mijn-oeuvre
2 november 2016
In de afgelopen weken hebben de belangrijkste politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s gepresenteerd. Hoewel dit vaak nog voorlopige programma’s zijn, geven ze op een aantal dossiers duidelijk richting. De programma’s bieden niet alleen zicht op de koers die de individuele partijen voor ogen hebben, maar ook op de kansen dat bepaalde maatregelen straks op draagvlak in een coalitie kunnen rekenen. Hieronder een analyse op vier onderwerpen: defensie, duurzaamheid, voedselbeleid en de zorg. 
2 november 2016
Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de VS ontwikkelt zich in Nederland een geheel eigen tweestrijd.